Перейти до публікації

Онлайн-сервіс для заповнення заявок на дозвіл на проживання в Польщі Moduł Obsługi Spraw


Alona

Рекомендовані повідомлення

У Польщі запустили спеціальний онлайн-сервіс для іноземців, за допомогою якого можна підготувати заявку на отримання дозволу на тимчасове або постійне проживання в країні. Сайт доступний декількома мовами, у тому числі українською. Дізнайтеся, що являє собою цей сервіс та які можливості надає.

Електронний сервіс для оформлення дозволу на перебування в Польщі

Наприкінці минулого року Управління у справах іноземців в Польщі повідомило про запуск нового електронного сервісу. Новий веб-портал називається «Модуль обслуговування справ» (Moduł Obsługi Spraw, або MOS). Він покликаний допомогти громадянам інших держав швидше оформляти документи для легалізації на території Польської Республіки, а також полегшити доступ до інформації, пов’язаної з питаннями міграції та відповідних процедур.

Портал Moduł Obsługi Spraw створено в межах проєкту модернізації системи перебування іноземців та фінансується з коштів Національного фонду притулку, міграції та інтеграції «Безпечна гавань». Сервіс очолює начальник Управління у справах іноземців.

Портал Moduł Obsługi Spraw є загальнопольським проєктом. Тож за допомогою інструментів сервісу можна підготувати заяву для оформлення карти перебування для подання до відділів у справах іноземців в управліннях усіх воєводств.

Функціонал сайту Moduł Obsługi Spraw

Веб-сервіс для іноземців у Польщі Moduł Obsługi Spraw складається з декількох окремих розділів, кожний із яких несе своє функціональне навантаження.

Розділ «Ознайомтеся з інформацією»

Цей розділ надає користувачам модулю можливість ознайомитися з інформацією щодо процедур оформлення в’їзду/виїзду та умовами перебування громадян інших країн у Польщі та визначити власну конкретну ситуацію щодо можливостей легалізації в країні. Допомогти іноземцям виявити персоналізовані міграційні потреби (індивідуальні можливості перебування на території країни) має підготовлене в розділі опитування.

Розділ «Уникайте помилок»

Інформація в цьому розділі відкриває іноземцям найчастіші помилки, які роблять мігранти на різних етапах процедури легалізації. Це має допомогти користувачам сервісу запобігти хибних дій. Також у розділі представлена досить широка база відповідей на основні процедурні запитання щодо легалізації, у тому числі запропоновано доступ до навчальних відеороликів і публікацій Управління у справах іноземців. Ця інформація може допомогти розібратися в процедурах, переконатися, що були виконані всі необхідні кроки для отримання дозволу на перебування, а також дізнатися, як правильно та найбільш ефективно користуватися послугами порталу Moduł Obsługi Spraw.

Розділ «Заповніть заяву або підготуйте процесуальний лист»

У цьому розділі користувачі порталу Moduł Obsługi Spraw можуть заповнити онлайн-бланки заяв для отримання дозволу на перебування.

Розділ «Юридична інформація»

Зміст цього розділу порталу Moduł Obsługi Spraw складають основні закони та нормативні акти, які регулюють усі процеси, пов’язані з легалізацією іноземців у Польщі. У правовій базі сервісу можна знайти правила, які застосовуються до вирішення міграційних питань у різних категоріях.

Розділ «Новини»

Інформація, яка збирається в цьому розділі, дозволяє не резидентам вчасно дізнаватися про заплановані та запроваджені зміни міграційного законодавства в Польщі, у тому числі про зміни до Спецзакону, який регулює перебування українців на території країни. Також у цьому розділі публікуються всі актуальні події та нововведення, які стосуються роботи Управління в справах іноземців у Польщі, інших органів, що займаються вирішенням міграційних питань, та безпосередньо онлайн-сервісу Moduł Obsługi Spraw.

Розділ «Контакт»

За допомогою цього розділу користувач отримує доступ до всіх контактних даних, форм і систем черг до начальника Управління в справах іноземців та воєвод. Також розміщені тут контактні дані дозволяють, якщо виникає така необхідність, напряму зв’язатися з інспектором із захисту даних Управління в справах іноземців.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...