Перейти до публікації

Що робити, якщо ви не можете зареєструватися за фактичним місцем проживання у Нідерландах?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Бувають ситуації, коли ви не можете зареєструватися у своєму муніципалітеті за фактичним місцем проживання. Наприклад, коли ви мешкаєте у знайомих (які в силу різних причин не можуть вас зареєструвати) або у тимчасовому притулку, який розташовано в нежитловому приміщенні. Реєстрація потрібна, бо без неї ви не отримаєте тимчасовий захист, а разом з ним право на роботу або грошові виплати. То що ж робити?

На жаль, єдиного рецепту для вирішення цієї проблеми не існує.

Муніципалітет може (але не зобовʼязаний!) зареєструвати вас за своєю адресою. Рік тому муніципалітети робили це більш охоче, але зараз, коли такі звернення непоодинокі, шанси на таке вирішення невеликі, бо тоді ваша пошта буде надходити на адресу муніципалітету, а у них немає ресурсів, щоб опрацьовувати числені поштові надходження для приватних осіб.

Якщо ви живете на локації, реєстрація у якій неможлива, звертайтеся до менеджера локації. Коли буде кілька звернень від менеджеру, муніципалітет буде більш схильний до вирішення цієї проблеми, тим більше коли вони будуть не від приватних осіб, а від працівника притулку.

Ще один варіант, який ви можете спробувати - це звернутися до одного з притулків у вашому регіону. Можливо, у них є вільні місця, які вони не можуть заповнити. Наприклад, окремі ліжка в кімнатах із сімʼями. Тому ви можете звернутися до менеджера локації з проханням про реєстрацію без фактичного проживання. Є шанс, що вам підуть на зустріч, якщо не в одному притулку, то в іншому.

Нагадуємо, що в Нідерландах неможливо легально здавати в оренду житло без права реєстрації в ньому. Тому якщо вам пропонують такий варіант, це якась "сіра" схема - суборенда без згоди власника житла, здача соціального житла, оренда нежитлового приміщення, тощо.

Ми дуже не радимо погоджуватися на такі варіанти.

Інформація з ТГ

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...