Перейти до публікації

Збільшена сума податку для власників собак у Польщі


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Із січня 2022 року в Польщі було запроваджено спеціальний податок для власників собак, який становив на той момент до 135 злотих на рік. Із 1 січня 2023 року максимальна ставка цього податку зросла вже до 150,93 злотих на рік. Саме такий максимальний розмір збору було встановлено в 2023 році Міністерством фінансів Польщі.

Але це не значить, що, маючи чотирилапого друга, вам доведеться сплачувати цю суму обов’язково. Справа в тому, що рішення щодо реалізації податку на собаку вирішується на рівні окремої гміни. Тож саме там потрібно дізнаватися, чи передбачений податок за собаку у вашому окрузі, і за якою ставкою стягуватимуться кошти, адже муніципалітет може своїм рішенням зменшити встановлену міністром суму (і часто це робить). Зазвичай інформацію щодо податкових зобов’язань для власників собак можна знайти на офіційній сторінці певної гміни.

Варто зазначити, що на сьогодні більшість округів не запровадили цей податок, хоча, він діє, наприклад, у Кракові, Щецині, Сопоті, Руда Шльонска та Влоцлавку. Але навіть у тих гмінах, де це нововведення почало діяти, сума податку значно зменшена, порівняно з запропонованою. Зверніть увагу, що, незалежно від рішення гміни, від сплати «собачого» податку звільняються такі категорії осіб:

• особи з інвалідністю, для яких собака служить помічником;

• люди від 65 років, у яких проживає не більше одного пса;

• самотні літні особи, які самотужки ведуть домашнє господарство.

Варто зауважити, що звільнення від податку для осіб, які підпадають під ці категорії, чинне лише в тому випадку, коли йдеться про утримання однієї собаки. І, якщо людина заводить декілька собак, за кожну, починаючи з другої, доведеться в повному обсязі заплатити.

Ще одним виключенням із податкових правил є фермери, які сплачують сільськогосподарський податок. Закон дозволяє їм тримати дві собаки безплатно – не сплачуючи вищевказаний податок.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...