Перейти до публікації

Протягом якого строку можна подорожувати, аби не втрати грошові виплати у Нідерландах?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Згідно з новими правилами, якщо переміщена особа з України покидає місце свого проживання в Нідерландах на строк не більше 28 днів, вона зберігає право на грошові виплати для непрацюючих.

Виникає питання: 28 днів це на рік чи на який період? Відповідь на нього є у оновленому тексті Положення про прийом переселенців в Україні.

Там чітко написано, що строк у 28 днів відноситься до безперервного періоду. Тобто ви, в принципі, можете виїхати на 28 днів, повернутися на день і потім знову виїхати на 28, все це зі збереженням грошових виплат.

Уряд усвідомлює, що існує ризик того, що переміщена особа буде тимчасово виїжджати більше одного разу на рік на послідовний період максимум 28 днів без припинення виплат. Така ситуація є небажаною, але на даний момент уряд не може вимагати від муніципалітетів відстежувати, скільки днів на рік загалом переміщена особа відсутня.

Тим не менше, в положенні є пункт про те, що у випадках неналежного використання грошових виплат, тобто якщо виявляється, що переміщена особа має основне місце проживання в іншому місці, муніципалітет може припинити пільги в натуральній формі на підставі статей 7 і 13 Правил прийому переселенців з України (RooO).

Також зверніть увагу на те, що виплата грошової допомоги припиняється, якщо ви не живете в муніципальному чи приватному притулку. Тобто якщо ви або член вашої сім'ї самі винаймаєте або купуєте житло чи переїхали до іншого місця проживання без узгодження з муніципалітетом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...