Перейти до публікації

Чи можна перевозити велосипед у громадському транспорті у Нідерландах


Alona

Рекомендовані повідомлення

Відповідь на це питання залежить від виду велосипеду та громадського транспорту.

Складаний велосипед (vouwfiets) ви можете перевозити в будь-який час в будь-якому виді громадського транспорту. Звичайно, в складеному вигляді. При цьому на велосипед розповсюджуються правила для звичайного багажу - він не повинен перешкоджати посадці та висадці пасажирів, їхньому переміщенню, а в автобусі він має бути закріплений у позначеній зоні для крісел колісних та колясок.

Вантажні велосипеди (bakfieten), (дитячі) велосипедні причепи та візки не допускаються до перевезення в жодному з видів транспорту.

З усіма іншими типами велосипедів ситуація наступна: їх можна перевозити лише потягом (за виключенням потягів Intercity Direct), та й то з обмеженнями.

Ви можете взяти в поїзд максимум один велосипед на особу

На велосипед потрібно купити спеціальний квиток Fietskaart Dal. Квиток коштує 7,50 євро, його можна придбати в додатку NS, на ns.nl і в квиткових автоматах NS. Якщо ви купуєте велосипедний квиток в автоматі, ви сплачуєте 1 євро додаткової комісії.

Велосипед можна брати з собою лише з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00 та з 18:30 до 6:30 ранку і протягом всього дня у вихідні та святкові дні. В липні та серпні ви можете брати з собою велосипед в будь-який час і будні також.

Для велосипедів є спеціальні місця в потягах, ви можете знайти їх за малюнком велосипеда. Якщо у  поїзді немає вільного місця для велосипедів, тоді вам не можна подорожувати. Чекайте наступного потяга.

Зніміть багаж з велосипеду після того, як поставите свій велосипед у спеціально відведеному місці. Завжди дотримуйтеся вказівок співробітників NS (власне, це правило діє не тільки при подорожах з велосипедами).

Ці правила дійсні для подорожей потягами всередині країни. Для подорожей такими потягами як ICE International, Thalys, Eurostar і Nightjet діють інші правила, деталі шукайте на сайтах перевізників.

Альтернативою поїздці з велосипедом може бути оренда. На багатьох станціях можна взяти напрокат велосипед від NS. Цей сервіс називається  OV Fiets, підписка на нього безкоштовна (на одну підписку можна взяти до двох велосипедів), а оренда коштує 4,15 євро за 24 години. За допомогою додатку NS ви можете заздалегідь перевірити, скільки велосипедів ще є в наявності на вашій станції призначення.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...