Перейти до публікації

Вагітність та пологи у Чехії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Згідно з довідником для вагітних, який підготував Центр інтеграції іноземців, як і в Україні, в Чехії, жінки можуть самі обирати лікаря, який вестиме вагітність. Однак якщо в Україні це може бути, як сімейний лікар, так і гінеколог, то в Чехії тільки гінеколог.

Як знайти гінеколога

Є декілька способів знайти гінеколога, як і будь-якого іншого спеціаліста.

Найперше відомий портал Známý lékař, де ви можете знайти лікаря у вашому районі чи десь поблизу. Також переглянути відгуки пацієнтів, перевірити, чи співпрацює лікар із вашою страховою компанією, якими мовами володіє і чи приймає нових пацієнтів.

Ще один спосіб – це звернутися до вашої страхової компанії, наприклад VZP, щоби вам надали список гінеколів, які мають вільні місця. Також є спеціальний пошуковик для біженців з України – “Лікарі для України”.

Реєстрація до пологового будинку

Як радять фахівців із Центру інтеграції іноземців, потрібно завчасно зареєструватися до пологового будинку, адже кількість місць обмежена. Особливо, якщо ви проживаєте в Празі. Крім того, ви можете вибрати будь-який пологовий будинок незалежно від місця проживання. У деяких навіть можна зареєструватися онлайн (Podolí, Apolinář, Thomayerova nemocnice або Nemocnice Bulovka). Здебільшого у всіх пологових ставати на облік потрібно на 14+0 тижні вагітності.

Страхування

Чи ненайважливіше питання – це страхування вагітності. Якщо у вас державне страхування, то ви маєте право користуватися медичною допомогою так само, як і громадянин Чехії. Також ви можете звернутися в будь-яку лікарню та до здебільшого всіх спеціалістів. Загалом у Чехії є сім державних медичних страхових компаній, проте найбільшою і найпопулярношою є VZP.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...