Перейти до публікації

Інвалідність та лікування хронічних захворювань у Нідерландах


Alona

Рекомендовані повідомлення

В Нідерландах не відбувається автоматичного підтвердження статусу інвалідності. Наприклад, якщо у вас у Україні друга група інвалідності через діагноз цукровий діабет, в Нідерландах він не вважається підставою для оформлення статуту інвалідності.

Але! Навіть без статусу інвалідності, маючи хронічні захворювання, ви можете отримати лікування, обстеження, візит до лікарів, технічні засоби та реабілітацію – маючи медичне страхування, ви отримуєте все це безоплатно. Жодних документів не потрібно подавати – вся інформація міститься в єдині базі BSN через ваш ідентифікаційний номер.

Яка процедура отримання необхідного вам лікування?

Спершу звернутися до сімейного лікаря, що випише направлення на аналізи чи обстеження, що підтвердять вашу потребу в лікуванні. Далі через муніципалітет можна отримати необхідне лікування чи технічні засоби (наприклад, інсулін чи засоби для вимірювання рівня цукру, ін’єкції, рентгени, аналізи).

Atalmedial – це місцева поліклініка, де знаходиться сімейний лікар і лабораторія для забору аналізів. Spaarne gasthuis – місцева муніципальна лікарня, у якій можна знайти профільних лікарів та пройти всі процедури. Усі ці лікарні підв’язані через ваш DigiID. Він робиться власноруч на сайті, куди ви вносите свій BSN (burgerservisenummer).

Підтверджений статус інвалідності дає ті ж самі пільги, що й в Україні: безоплатне лікування, знижка на проїзд у громадському транспорті, доступ до реабілітації та санаторіїв. Втім, для отримання доступу до цієї допомоги, вам не обов’язково підтверджувати статус – медичне страхування покриває ці потреби.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...