Перейти до публікації

Як у Нідерландах отримати фінансову допомогу на дитину


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Інформація про допомогу на дитину kinderbijslag.

Ця допомога є можлива для тимчасово переміщених  працюючих батьків, які мають дітей в віці від 0 до 18 років, дітей, які легально проживають і прописані в Нідерландах.

Якщо ви тимчасово переміщена особа, але не працюєте офіційно і не сплачуєте податки, то таку допомогу вам не нададуть.

Hebben vluchtelingen uit Oekraïne recht op kinderbijslag? Ja, vluchtelingen uit Oekraïne hebben recht op kinderbijslag als ze in loondienst werken in Nederland. Kinderbijslag is een bijdrage in de kosten voor een kind tot 18 jaar.

Kinderbijslag - допомога на дитину

Кому належить ця допомога?

Kinderbijslag – допомога на дитину. Воно належить будь-якій дитині до 18 років, яка легально проживає в Нідерландах. Дитину можуть позбавити допомоги, якщо вона у 16-18 років покинула школу.

Коли відбуваються виплати?

Виплачується ця допомога першого числа 1 раз в квартал.

Виплати почнуться з першого числа кварталу, наступного після кварталу, в якому відбулося народження (або реєстрації) вашої дитини. Тобто, якщо ви приїхали, наприклад, 20-го лютого, виплати почнуться з 1-го квітня. А припиняться виплати в тому кварталі, коли вашій дитині виповниться 18 років.

На яку суму можна розраховувати?

Розмір кіндербійслаг не залежить від доходів батьків та їх соціального статусу. Єдине, від чого залежить обсяг щоквартальних виплат – вік дитини. У четвертому кварталі 2022-го діють наступні розміри kinderbijslag:

На дітей від 0 до 5 років € 249,31 на одну дитину,

Від 6 до 11 років € 302,74 на одну дитину,

Від 12 до 17 років € 356,16 на одну дитину.

Уряд повинен переглядати розміри допомоги залежно від рівня інфляції. Слідкуйте за новинами, щоб дізнатися про зміни розміру kinderbijslag.

Допомогу виплачує Служба соціального страхування (sociale verzekeringsbank - SVB). Kinderbijslag зазвичай запитує муніципалітет (gemeente) під час реєстрації дитини. Якщо дитина народилась у Нідерландах, це відбувається автоматично. Якщо ж ви приїхали з дитиною, то може вийти, що муніципалітет це упустить, тоді вам доведеться подбати про призначення допомоги самостійно.

Важливо! Звернути увагу на чиє ім'я оформлено ця допомога. Це матиме значення, якщо батьки вирішать розлучитися, оскільки посібник отримуватиме той самий батько. І не тільки це, до нього також будуть прив'язані інші субсидії на дитину.

Щоб попросити kinderbijslag, потрібно подати заявку на сайті SVB. Заявку подає один із батьків (працюючий). Для подачі необхідний номер DigiD.

Ви можете зробити це самостійно

Зверніть увагу, що без Kinderbijslag неможливо запросити інші субсидії на дитину.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Відповіді на будь-які питання, пов’язані з перебуванням українців у Нідерландах, Ви можете знайти у групі «Українці в Нідерландах»

 

Приєднуйтеся через посилання: https://t.me/ukrainians_in_the_NL

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...