Перейти до публікації

Посилки з Польщі до України стануть дешевше у 4 рази


Alona

Рекомендовані повідомлення

Укрпошта знизила на 75% тарифи на відправлення посилок із України до Польщі

У вівторок, 27 грудня 2022 року прес-служба головного українського поштового оператора Укрпошти повідомила про зниження вартості своїх тарифів на пересилання посилок із України в Польщу на 75%. Зниження відбудеться з 1 січня 2023 року й стане логічним продовженням поглиблення співпраці Укрпошти та Пошта Польська (Poczta Polska), яке активізувалося з початком російсько-української війни, коли мільйони українських біженців перетнули українсько-польський кордон та отримали в Польщі статус тимчасового захисту.

Як відзначив президент правління «Пошта Польська» Кшиштоф Фальковськи:

Співпраця між Poczta Polska та Укрпоштою необхідна для того, щоб пропонувати нашим клієнтам як у Польщі, так і в Україні широкий спектр потрібних послуг, особливо в такий складний час, коли триває війна. Ми намагаємося підтримувати українських поштовиків від самого початку конфлікту з Росією за допомогою міжнародних логістичних рішень.

Нагадаємо, що зниження тарифів на 75% − це не перша акція від українського поштового оператора, спрямована на підтримку громадян України, які стали вимушеними мігрантами в Польщі після 24 лютого 2022 року. У весінньо-літній період 2022 року (із 11 березня по 30 червня ) Укрпошта вже проводила акційну програму «Посилка з домівки», у рамках якої українці, які залишилися в Україні, могли вислати своїм близьким та друзям, котрі через війну виїхали до Польщі, особисті речі зі знижкою в 70%. Як зазначається на сайті оператора, за період акції Укрпошта доставила в Польщу 502 тонни відправлень. 
 

На які посилки розповсюджуються пільгові тарифи Укрпошти?

Зверніть увагу, що здешевшання поштових розцінок Укрпошти в 4 рази порівняно з поточною вартістю доставки відправлень із України в Польщу та нові пільгові тарифи стосуються посилок, які відсилаються на умовах EMS (Express Mail Service). Варто нагадати, що Express Mail Service являє собою сервіс прискореної міжнародної доставки. Він обробляється в пріоритетному порядку як в Україні, так і в Польщі. Крім того, згідно зі стандартами Всесвітнього поштового союзу, відправлення EMS в країні призначення вручаються за адресою отримувача. Стандартний термін доставки EMS-відправлень із України до Польщі складає 7-14 днів.

Скільки коштуватиме відправлення посилки з України до Польщі?

За повідомленням українського поштового оператора, із 1 січня 2023 року вартість послуг Укрпошти за відправлення посилки із України в Польщу становитиме:

за посилку вагою до 1 кг – 6 USD;

за посилку вагою до 10 кг – близько 8,85 USD;

за посилку вагою до 20 кг – до 12,5 USD.

Важливо, що пільгові тарифи будуть єдиними і для роздрібних, і для корпоративних клієнтів. Тобто вказані вище ціни розповсюджуватимуться і на посилки з, наприклад, особистими речами, і на відправлення комерційного характеру – якщо, приміром, ви займаєтеся продажом якихось товарів на польських інтернет-майданчиках та будете висилати їх покупцям у Польщі.

Як відправити посилку Укрпоштою з України до Польщі за пільговим тарифом?

Для того, щоб відправити посилку Укрпоштою з України до Польщі за пільговим тарифом, не потрібно виконувати якихось спеціальних умов. Зробити це може будь-який клієнт українського поштового оператора, який має в цьому потребу. Оформити відправлення за зниженим тарифом можна, обравши найзручніший із трьох доступних способів:

- у найближчому стаціонарному відділенні Укрпошти;

- в особистому онлайн-кабінеті на сайті поштового оператора;

- за допомогою мобільного застосунку Укрпошти.

Варто нагадати, що, оформлюючи відправлення через онлайн-застосунки Укрпошти, клієнт може отримати додаткову знижку на послуги поштового оператора – 3%.

У жовтні Пошта Польщі знизила на 75% тарифи на відправлення посилок із Польщі до України

Від початку російської агресії проти України Poczta Polska, як і багато польських державних та недержавних структур, підтримує український народ. Нагадаємо, що протягом певного періоду головний поштовий оператор Польщі:

- дозволяв безплатно відсилати до України посилки вагою до 20 кг;

- забезпечував логістичне обслуговування під час акції для українських школярів «Школа для вас» (Szkoła Dla Was);

- брав участь у перевезенні гуманітарної допомоги.

Завдяки домовленостям, досягнутим між Poczta Polska та Міністерством фінансів, відправлення з гуманітарною допомогою для України, які пересилалися з-за меж Європейського Союзу та надходили на склад POL-CEL у Хелмі, до 30 червня цього року, не обкладалися польською стороною жодними митними, податковими та поштовими зборами. А 25 березня на знак підтримки та солідарності з Україною «Польська Почта» випустила спеціальну поштову марку «Ми з вами!» («Jesteśmy z Wami!»).

Черговим кроком дружньої підтримки з боку Poczta Polska стала нова домовленість із Укрпоштою. У рамках договору відбулося значне зниження тарифів на пересилання посилок до України, що набуло чинності з 5 жовтня цього року. Це рішення є безпосереднім результатом Меморандуму про співпрацю, який польський та український національні поштові оператори підписали 16 серпня 2022 року. Серед основних положень підписаного документу – поглиблення співпраці у сфері поштових послуг та активізація існуючих партнерських відносин з метою полегшення процесу покупок для громадян Польщі та України, а також зміцнення ролі операторів на своїх внутрішніх ринках.

Скільки коштують посилки із Польщі до України?

Завдяки запровадженим у жовтні 2022 року змінам, клієнти поштового оператора Poczta Polska вже декілька місяців платять за пересилку поштових посилок EMS до 75% дешевше, ніж раніше. Як зауважив віце-президент правління польського поштового оператора Анджей Бодзьони:

Poczta Polska постійно співпрацює з Укрпоштою, щоб пропонувати нашим клієнтам найкращі рішення. Ми підготували у співпраці з Укрпоштою спеціальну пропозицію з дуже вигідними ціновими умовами.

І це відповідає дійсності. У своєму прайс-листі Poczta Polska запровадила пільгові тарифи на відправлення EMS до України в чотирьох вагових діапазонах. Знижені тарифи Poczta Polska розповсюджуються на всі відправлення EMS до України, загальна вага яких не перевищує 20 кілограмів. Тож, у залежності від ваги поштового вантажу, вартість пересилки посилки із Польщі до України складає:

- посилки вагою до 1 кг – 42 злотих;

- 1-5 кг – 52 злотих;

- 5-10 кг – 62 злотих;

- 10-20 кг – 82 злотих.

Як відправити посилку Poczta Polska з Польщі до України за пільговим тарифом?

Посилку до України на пільгових умовах можна відправити з будь-якого відділення Poczta Polska, що надає послугу EMS. Перелік відділень, які надають послугу Express Mail Service, можна знайти у відповідному розділі на сайті «Пошта Польська». При цьому, збираючись відправити посилку до України, зважайте, що не всі відділення Укрпошти наразі працюють у звичайному режимі. Тож перед відправкою варто уточнити, чи працює те чи інше відділення (до якого відноситься зазначена адреса) у потрібному регіоні. Уточнити цю інформацію можна на сайті Укрпошти.

за інформацією https://www.ukrainianinpoland.pl/uk/poczta-polska-has-reduced-the-cost-of-parcel-delivery-to-ukraine-by-4-times-uk/

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...