Перейти до публікації

Безкоштовні репетитори для українських школярів у Польщі


Alona

Рекомендовані повідомлення

Українські школярі, які наразі навчаються в Польщі та потребують підтримки в навчанні, можуть скористатися послугами безплатних репетиторів. Пропонуємо дізнатися, як знайти потрібного репетитора та скористатися його послугами.

Освітні проблеми українських школярів у Польщі

Від початку повномасштабного російського нападу на Україну мільйони громадян України виїхали до європейських країн, і передусім до Польщі. Досить велика частка серед вимушених українських біженців приходиться саме на долю дітей різного віку. Звичайно, у Польщі намагаються вирішити проблему освіти для українських дітей, розширюючи та відкриваючи інтеграційні класи та українські школи в різних містах Польщі, і навіть пропонуючи безплатну підготовку до ЗНО. Тим не менш, українська освітня пропозиція в Польщі не встигає за кількістю школярів, які потребують продовження освітнього процесу. Тож багатьом дітям із України на сьогодні доводиться продовжувати свою освіту за кордоном або в дистанційному режимі, продовжуючи навчання в українській школі, або вступати до польських шкіл і навчатися польською мовою на рівні з місцевими однолітками.

Зрозуміло, що і в першому, і в другому варіанті українським школярам доводиться стикатися з багатьма навчальними проблемами. І в ситуації, яка склалася на сьогодні, часто батьки не в змозі допомогти дітям у навчанні. Адже у більшості випадків у Польщі дитина (або декілька) знаходиться з одним із батьків, переважно з мамою. І мама, яка має самотужки турбуватися про фінансове забезпечення сім’ї, вирішення всіх побутових та інших питань, просто не має часу й сил, щоб допомогти дитині у навчанні. І, звичайно, українські батьки виявляються досить безпорадними в питанні допомоги своїм дітям у поясненні якихось освітніх тем чи предметів, коли йдеться про навчання в польській школі польською мовою. Тож саме для дітей, які виїхали з України до Польщі та потребують підтримки у навчанні створено проєкт Ivy Ukraine.

Проєкт Ivy Ukraine для допомоги українським школярам у Польщі

Ініціатива Ivy Ukraine являє собою міжнародний тьюторський проєкт, який пропонує безплатне репетиторство для українських школярів, котрі потребують допомоги в засвоєнні певних тем чи предметів. Проєкт створений за ініціативи Ivy Poland Academy та фірми Ivy Consultants й об’єднує менторів та освітніх тьюторів з усього світу, які готові ділитися своїми знаннями, порадами та інтересами з українськими учнями, котрі шукають підтримки на шляху до нових шляхів розвитку. Я пояснює мету проєкту президент Ivy Poland Academy та фірми Ivy Consultants Кшиштоф Данєвські:

Ситуація в Україні змусила мільйони людей покинути свої домівки, близьких та друзів. Багато з них − діти шкільного віку, які за одну ніч були позбавлені доступу до освіти. Саме тому ми запускаємо спеціальний проект, щоб діти з України могли отримувати і розширювати свої знання незалежно від ситуації в їхній країні.

Тож репетиторськими послугами в рамках програми Ivy Ukraine може скористатися кожен потребуючий – як діти, котрі займаються дистанційно, так і школярі, котрі сьогодні отримують знання в польських школах.

 

Що пропонується в рамках проєкту Ivy Ukraine?

Репетиторство для українських школярів у рамках проєкту Ivy Ukraine провадитимуть волонтери: успішні учні старших класів, педагоги, а також студенти польських та закордонних вишів. Тож індивідуальні онлайн-заняття за бажанням та потребою учня можуть відбуватися будь-якою з трьох мов: українською, польською або англійською. При цьому тьюторська пропозиція охоплює предмети з будь-якої царини:

• гуманітарні предмети;

• точні дисципліни;

• природничі науки.

Безплатні консультації та дистанційні уроки проводяться на всіх рівнях: від початкової школи до атестату зрілості.

Проєкт Ivy Ukraine також заохочує долучитися до освітньої підтримки українських школярів усіх, хто відчуває себе здатним допомогти дітям із України в навчанні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...