Перейти до публікації

Виїзд за межі Нідерландів для українців з тимчасовим захистом


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Як переміщена особа з України, ви в принципі можете поїхати на будь-який строк в іншу країну, а потім повернутися в Нідерланди та знову скористатися правом на тимчасовий захист. Якщо у вас вже є стікер у паспорті, то ви можете повернутися у Нідерланди принаймні до кінця дії стікеру, і вам у такому випадку не потрібно проходити реєстрацію заново.

Але ситуація стає дещо складнішою, якщо ви отримуєте соціальну допомогу або живете в приймаючій сім’ї чи у муніципальному житлі.

З 1 грудня 2022 року вступили в дію правила, що регулюють це питання. До цього це вирішувалося локальними правилами муніципалітету. А тепер тимчасовий виїзд може тривати максимум 28 днів.

Після цього муніципалітет може припинити прийом, грошову допомогу та інші види допомоги. Муніципалітет може негайно зупинити все це, якщо ви виїдете без попередження. Якщо ви повернетеся до Нідерландів пізніше, ви можете знайти інше місце прийому, оформити заново виплати, тощо. Якщо ви заздалегідь повідомите про свій тимчасовий від’їзд муніципалітет, де ви проживаєте, це не матиме наслідків для вашого житла чи грошової допомоги.

Якщо ви живете у муніципальному притулку, майте на увазі наступні рекомендації:

- Ви можете залишити притулок на 28 днів.

- Ви повинні повідомити ваш пункт прийому про тимчасовий виїзд і тривалість цього тимчасового виїзду. Тоді за вами збережеться місце прийому та грошова допомога.

- У випадку високого рівню заповненості притулку муніципалітет може не резервувати місця прийому навіть для переміщених осіб, які хочуть виїхати менш ніж на 28 днів.

- Бажано заздалегідь звернутися до контактної особи у пункті прийому для уточнення строку, на який вам можна виїхати без втрати місця.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...