Перейти до публікації

Як українцям отримати медичну допомогу та страхування в Іспанії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

ДЕЯКА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПОСЛУГ В СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ТА МЕДИЧНОГО СТРАХУВАННЯ

Відповідно до Директиви Ради ЄС 2001/55/EC, усі переміщені українці мають право на медичне обслуговування.

Для цього громадянам необхідно звернутися з паспортом до медичного центру (Centro salud) за місцем проживання, де їм буде оформлена карта SIP.

Ця карта дає доступ до послуг громадської системи охорони здоров'я та охоплює послуги як абмулаторної, так і стаціонарної (планової та невідкладної) медичної допомоги, за виключенням стоматологічних послуг та оптики (окуляри).

Громадська система охорони здоров'я також покриває певні витрати на необхідні медикаменти (згідно затвердженого переліку).

Детальніше про громадську систему охорони здоров’я

https://www.seg-social.es/wps/portal/wss/internet/InformacionUtil/44539/45195

Детальніше про картку SIP

https://www.san.gva.es/es/web/dgcal/tarjeta-sanitaria-individual

Громадська система охорони здоров’я Іспанії рахується одною з найкращих.

Разом з тим, отримати запис до конкретних профільних спеціалістів, а також на деякі додаткові дослідження або консультації може вимагати значного періоду очікування.

Для вирішення таких нюансів все більше резидентів Іспанії вдаються до покупки планів медичної страхування від приватних страхових компаній, що забезпечують і страхове покриття послуг приватних медичних закладів.

На ринку існує велика кількість компаній, що надають послуги медичного страхування з різними рівнями та ступінями покриття медичних, а часто і суміжних (як, наприклад, репатріація чи навіть туристична страховка) послуг.

В залежності від конкретного плану, приватна страховка може покривати послуги швидкої допомоги, послуги дистанційного консультування, стоматологічні, фізіотерапевтичні, психотерапевтичні послуги, медичні послуги під час перебування за кордоном, і т.д.

Крім переліку сервісів також дуже важливо зауважити в умовах договору чи вони покриваються в повному об'ємі, чи до певної фіксованої суми, а також чи даний план вимагає “copago” - сплати страхувальником певної суми грошей кожного разу, коли використовуються деякі послуги, включені в поліс, і це залежить від типу «візиту» до лікаря.

Найчастіше приватні плани медичного страхування не покривають (або покривають тільки після певного терміну – «period de carencia») хронічні захворювання, що виникли до моменту підписання договору страхування, а також медичні витрат під час вагітності та пологів.

Як правило, мінімальний термін, на котрий укладається договір медичного страхування, складає 12 місяців з автоматичним його поновленням (при цьому ціна страховки, як правило, зростає при поновленні).

Необхідно дуже уважно вивчати умови договору страхування та деталі того, чи іншого плану, перш ніж підписувати договір.

Нижче ви зможете знайти кілька посилань, що допоможуть вам ознайомитися з деякими особливостями медичного страхування в Іспанії, переліком компаній, що надають такі послуги, та порівняти умови страхування для загальних випадків.

З запитаннями про індивідуальні деталі страхування необхідно звертатися безпосередньо до страховик компаній та їх агентів.

Порівняння покриття громадської системи та приватного медичного обслуговування

https://www.kelisto.es/seguros-salud/consejos-y-analisis/contratar-seguro-de-salud-privado-6331

Порівняння умов основних (не виключний список) компаній, що надають послуги приватного медичного страхування

https://www.acierto.com/seguros-salud/mejores-seguros-salud/

та

https://segurosalud.polizamedica.es/?utm_source=search_ads&gclid=Cj0KCQiA4aacBhCUARIsAI55maH19_9F5wk6B07jpEdKntCuwtQZyZnlEdYU6EOPoo6FpMw_mZHL_zAaAgDSEALw_wcB

Про страхування стоматологічних послуг

https://www.dentaly.org/es/seguro-dental/cobertura-dental-seguridad-social/

Посилання обрані з точки зору їх інформативності, та в жодному разі не є рекомендацією до вибору тої чи іншої компанії чи сервісу.16:

Допис підготовлений для Почесного консульства України у Валенсії. Підпишіться на канал консульства щоб отримувати останні новини.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...