Перейти до публікації

Спецвиплата на зимовий одяг та взуття у Швеції


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Найактуальніша виплата прямо зараз, я за останні тижні таких штук 400 зробила. Якщо ви приїхали в Швецію без теплого одягу, і вам він потрібен, ви маєте право просити про грошову допомогу на нього. Що важливо знати про цю виплату? По-перше, Міграційна виділяє гроші лише на певні предмети одягу, а саме на найважливіше - наприклад, «зимова куртка, зимове взуття, шарф, шапка, светр, теплі штані, термобілизна». Все інше (тобто побутовий одяг - як от джинси, топи, шкарпетки тощо) мають покривати основні виплати (так, я все знаю, не покривають, але такий закон). По-друге, ви маєте надати весь цей перелік речей у ваші заяві, ось прямо так, списком у графі «specificera de varor eller tjänster du söker för». Якщо ви напишете просто «зимовий одяг» - нам доведеться вам писати і уточнювати (бо цей перелік необхідний нам для вираховування суми виплати), це забирає ваш і наш час.

По-третє, не варто писати скільки грошей вам потрібно на все чи на кожен предмет одягу - міграційна все одно виділяє гроші за затвердженим центральним цінником. Також не потрібно надсилати чеки чи якісь підтвердження, що ви вже купили - Міграційна не перевіряє, куди йдуть гроші. Ну і нарешті - дорослим таку виплату можуть дати раз на кілька років або взагалі одноразово (бо міняти гардероб щосезону - це не нагальна потреба), а дітям - щороку, бо вони ж ростуть.

Важливо! Діти молодшого шкільного віку (6-12) мають право просити гроші також на: спортивну форму та спортивне взуття, шкільний рюкзак. Діти до 12 мають право просити допомогу на дощові речі і гумові чоботи (дорослим однак це не виділяється). В дитячих заявах все це можна вписати в одну заяву - головне, як я вже вказала, надати повний перелік речей.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...