Перейти до публікації

Чи може українець працювати у Нідерландах як приватний підприємець?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Це досить складне питання…

ZZP - приватний підприємець, як ФОП в Україні.

Так, багато хто вже працює, але ми розглядатимемо юридичну складову цього питання - як вона є на папері

Поперше, біженець (під тимчасовим захистом) з України має зареєструвати своє ZZP у KVK (Торгово-промисловій палаті Нідерландів). А для цього він має відповідати наступним умовам:

- Надавати послуги та/або продукти;

- Просити за це більше, ніж собівартість;

- Вести бізнес не лише з друзями чи членами сім'ї, а й конкурувати з іншими підприємцями на ринку.

Далі він має:

Зареєструватись у муніципалітеті. Муніципалітети реєструють українських біженців у базі особистих даних (BRP) за адресою, де вони проживають. Це також може бути тимчасова адреса або адреса сім'ї, що приймає.

Подати заяви на DigiD. Після реєстрації у BRP біженець автоматично отримує службовий номер громадянина (BSN). Він може використовувати його, щоб подати заявку на DigiD.

Призначити зустріч у KVK. Як тільки у майбутнього підприємця з'явиться DigiD, він може пройти реєстрацію онлайн та записатися на прийом до KVK.

Завершити реєстрацію особистим візитом. Підприємець має відвідати офіс KVK, де після підтвердження особи його зареєструють у Торговому реєстрі.

При цьому стягується одноразовий платіж у розмірі 50€ та 15€ за виписку про реєстрацію Вашого ZZP.

Окремо повідомляти про Вашу реєстрацію в податкову Вам не доведеться. Це зробить для Вас KVK.  Вам прийде про це повідомлення.

Зверніть увагу: українським підприємцям не потрібно надавати дозвіл на роботу при реєстрації у KVK. Дозвіл на роботу знадобиться для того, щоб розпочати роботу.

Клієнт або замовник ZZP українського біженця має подати заяву на отримання дозволу на роботу (TWV). Для цього:

Український біженець - zzp повинен мати дозвіл на проживання з дозволом на роботу (Директива про тимчасовий захист не є таким видом на проживання!).

Клієнт або замовник повинен забезпечувати здорове робоче середовище, сплачувати зарплату щомісяця на банківський рахунок, сплачувати не меншу за мінімальну зарплату, встановлену для громадян 21 років і старше. Навіть якщо працівникові менше 21 року, і він працює неповний робочий день.

Клієнт або замовник, який звернувся по дозвіл на роботу, протягом 5 років не повинен мати штрафів за порушення трудового законодавства.

Клієнт або замовник повинен довести, що не знайшов відповідного співробітника в зоні Євросоюзу.

Виходить ZZP для українців неможливо?

Відкрити ZZP можливо, тільки зі спеціальним дозволом. Без нього вам можуть відкрити zzp, але якщо перевірять вашу діяльність - ви отримайте штраф

Є українці, що відкрили ZZP ще у березні, подали декларації за квартали, але дозволу ніякого не отримували. Якби не можна було працювати, лавочку давно б прикрили та всіх оштрафували?

Справа у тому, що податкова та KVK не повинні відстежувати це. Це відповідальність підприємця та іншого відомства.

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 10 місяців потому...

Доброго дня, 

Так все ж не зрозуміло як отримати цей спеціальний дозвіл на підприємницьку діяльність та який департамент за це відповідальний? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 10.10.2023 в 11:40, Ігор23 сказал:

Доброго дня, 

Так все ж не зрозуміло як отримати цей спеціальний дозвіл на підприємницьку діяльність та який департамент за це відповідальний? 

Вам необхідно звернутися до KVK, де вам детально розкажуть всі необхідні дії. Записатися можна через їх сайт https://www.kvk.nl/over-het-handelsregister/formulieren/?start-inschrijven

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...