Перейти до публікації

Допомога з пошуком житла у Нідерландах


Alona

Рекомендовані повідомлення

Якщо ви знайшли прихисток в Нідерландах, і вам потрібно безкоштовне житло, у вас є дві опції. Перша - звернутися в одну з офіційних локацій прийому переміщених осіб з України (список є тут). Друга - проживання в сім’ї.

У цьому випадку ви будете жити в приватному будинку нідерландської родини.  Вони допоможуть вам якомога краще організувати повсякденне життя.  Вони також можуть допомогти вам звикнути до життя в Нідерландах, і ви можете скористатися їхнім знанням життя в Нідерландах.

Якщо ви хочете жити у сім’ї, ми радимо звернутися не шукати приймаючу родину самостійно, а звернутися до RefugeeHomeNL. Ця платформа - ініціатива уряду Нідерландів щодо забезпечення безпечних будинків для біженців з України через приймаючі сім’ї. Ініціатива стартувала кілька місяців тому, і наразі в ній приймає участь майже тисяча приймаючих сімей та близько двох тисяч українців.

Але є одне але. Randstad (дуже урбанізований регіон на заході Нідерландів, що має у своєму складі чотири найбільших міста країни — Амстердам, Роттердам, Гаагу й Утрехт) переповнений. Тому команда RefugeeHomeNL більше не шукає приймаючі сім’ї в Амстердамі, Роттердамі, Утрехті, Гаазі  та передмістях цих міст для тих, хто хоче переїхати з інших регіонів Нідерландів.

Також переїзд в інший регіон не може бути організований без вагомої причини. Наприклад, знаходження вами роботи в іншому регіоні буде недостатньо. Тому якщо ви, наприклад, хочете переїхати з державного притулку в Утрехті до приймаючої сім’ї в Дордрехті (Південна Голландія), RefugeeHomeNL шукатиме родину в тому самому регіоні (у нашому прикладі Утрехт), але не за межами регіону, тобто у Південній Голландії.

В Randstad важко знайти й місце у притулку для українців. Тому, на жаль, якщо ви їдете до Нідерландів, не розраховуйте на житло у великому місті.

@opora_nl

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...