Перейти до публікації

У Нідерландах змінять розмір допомоги українським біженцям


Alona

Рекомендовані повідомлення

Зміни відбудуться двічі – з 1 грудня та 1 лютого.

Так, з 1 грудня збільшиться обсяг витрат на одяг та особисті речі. З першого дня зими сума трошки збільшиться – з 55 євро до 56,12 євро на особу.

З 1 лютого на українців очікують більш суттєві зміни і не в кращий бік:

- Можуть бути припинені виплати щомісячної допомоги для всієї сім'ї, якщо дорослий член сім'ї отримує дохід від роботи або пільг, таких як допомога з безробіття або інвалідності.

- Для тих, хто живе у приймаючих сім'ях, допомога буде зменшена до 93 євро на людину на місяць. Ця сума буде однаковою як для дорослих, так і для дітей. Зараз допомога становить 215 євро на місяць для дорослих, 55 євро – для неповнолітніх.

- Зміни торкнуться і виплат на харчування – до низ буде застосовуватися шкала відповідно до розміру сім’ї: чим більше сім'я, тим менша місячна харчова складова на одну людину. На сайті уряду поки не зазначають конкретні суми, зараз на харчування виплачується 205 євро на людину.

Нагадаємо, що зараз українські біженці у Нідерландах отримують 260 євро на особу на місяць: з них 205 євро на їжу та 55 євро на одяг та інші особисті речі.

Втім, ті хто проживають у центрі для переміщених осіб з України і отримують там триразове харчування, отримують від муніципалітету 55 євро на місяць, оскільки питання з харчування для них вирішене.

Якщо українці проживають у місцевій родині, то отримують щомісячну додаткову суму, так звану житлову складову у розмірі 215 євро на дорослого та 55 євро на неповнолітнього.

Зауважимо, що приймаючі сім'ї не отримують компенсації за утримання біженців. Ідея виплат полягає як раз в тому, щоб вони могли самі заплатити за додаткові витрати, пов'язані з їх проживанням у нідерландській родині.

Виплати у Нідерландах продовжують кожні три місяці. Зараз вони діють до кінця 2022 року і, як бачимо, будуть продовжені і далі, але з деякими змінами.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...