Перейти до публікації

Програма обміну гривні у Німеччині завершується


Alona

Рекомендовані повідомлення

Біженці з України можуть безоплатно обміняти свої українські купюри на євро лише до 18 листопада. Про це повідомляє Deutsche Bundesbank. Програма обміну діє з 24 травня і базується на угоді між Федеральним міністерством фінансів, Deutsche Bundesbank і Національним банком України. Він дозволяє всім дорослим біженцям з України обмінювати до 10 000 гривень (близько 275 євро) на особу на місцеву валюту в банках-учасниках та ощадних касах. Обов’язковою умовою є наявність рахунку у відповідному банку. Обміняти можна банкноти номіналом 100, 200, 500 та 1000 гривень поточного банкнотного ряду Національного банку України.

Щоп’ятниці о 14:00 на сайті Бундесбанку оголошується курс, за яким Бундесбанк купує гривню у кредитних установ і згодом використовує її як основу для репатріації до Національного банку України. Щоб гарантувати, що індивідуальна сума обміну не перевищена, банки реєструють, хто хоче обміняти гроші. Перевірка особи здійснюється на підставі документів, які також приймаються як документи для відкриття основного рахунку біженцями з української зони бойових дій, повідомляє Бундесбанк. Збитки, пов’язані з обміном, понесе федеральний бюджет.

Оскільки на початку війни біженці з України не могли обміняти свої гроші на євро, Комісія ЄС ініціювала цю постанову. Раніше в ЄС банки та обмінні пункти не обмінювали гривню на євро чи долари. Це змінилося з програмою обміну. Проте українці можуть знімати та переказувати гроші в банкоматах з карткою Visa або Mastercard.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Гість
Ця тема закрита для подальших повідомлень.
×
×
  • Створити...