Перейти до публікації

Чи можна виїзжджати з Нідерландів тим, хто має тимчасовий захіст


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Як людина, що отримала тимчасовий захист в Нідерландах, ви маєте повне право подорожувати за межі Нідерландів, в тому числі в Україну.

Вам потрібен дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Стікер від міграційної служби, що підтверджує отримання вами статусу тимчасового захисту, сам по собі не є документом для подорожей, навіть в межах ЄС. Він лише підтверджує ваше право на перебування в Нідерландах. Сертифікат від консульства, що підтверджує вашу особу, також не є документом для подорожей.

Виключення стосуються подорожей з України - осіб, які прямують за кордон із зони бойових дій чи тимчасово окупованих територій, пропускають за внутрішнім паспортом чи ID-карткою, як вийняток. Та повернення в Україну - громадянина України в принципі не можуть не пустити в рідну країну, хоча краще за все отримати в консульстві посвідчення особи для повернення в Україну.

Увага: перетин кордону в бік ЄС можливий за наявності біометричного паспорту та стікера, а в інших випадках можуть виникнути проблеми. Тобто з не-біометричним паспортом, можуть бути проблеми при в’їзді в ЄС. Залежить від прикордонників, на яких ви потрапите.

Також майте на увазі, що якщо у вас немає українського громадянства, ви не можете з’їздити на Батьківщину та повернутися у Нідерланди. Якщо ви отримали тимчасовий захист в Нідерландах тому, що у вас був дозвіл на проживання в Україні або, наприклад, чоловік чи дружина з громадянством України, ви маєте право на тимчасовий захист в Нідерландах. Але якщо ви були у вашій країні походження (тобто тій, громадянство якої маєте) після 23 лютого 2022 року, тоді ви (більше) не відповідаєте умовам Директиви про тимчасовий захист. Тоді ваше право залишатися в Нідерландах може бути припинено. В Україну вам з’їздити можна, у країну громадянства - ні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...